CURSURI 2015-2016

22.06.2015
Nivel I - Prezentarea programei

Programa pentru nivelul I are în vedere dezvoltarea unor competențe generale: receptarea și exprimarea de mesaje orale în contexte de comunicare cunoscute, receptarea unei varietăţi de mesaje scrise, în contexte de comunicare cunoscute, redactarea de mesaje simple în diverse situaţii de comunicare uzuală.

Dintre competențele specifice, care sunt deduse din competențele generale, amintim: identificarea semnificaţiei unui mesaj oral, identificarea unor sunete, silabe, cuvinte în enunţuri rostite cu claritate, formularea unor enunţuri proprii, participarea cu interes la dialoguri simple, recunoaşterea unor cuvinte uzuale din universul apropiat, identificarea semnificaţiei unei imagini, cunoașterea unor tradiții și obiceiuri,

Programa are următoarele conținuturi: Salutul, Școala (alfabetul), Familia (Cine sunt eu? Membrii familiei, Neamul Hainele. Costumul popular. Casa. Meseriile.), Numerele (Numerele de la 1-30, Aritmetică. Probleme), Culorile, Timpul (ceasul,  zilele săptămânii, lunile anului, anotimpurile), Natura, Biserica, Tradiții, Istorie, Legende, Povești.

De asemenea, fișele de curs cuprind diferite tipuri de exerciții de pronunție de scriere (identificarea literelor, a grupurilor de litere), de fonetică (identificarea vocalelor și a consoanelor, despărțirea cuvintelor în silabe), de vocabular (sinonime, antonime), exerciții de poziționare a unor cuvinte, jocuri de rol, exerciții de monolog și dialog. Nu în ultimul rând, vom întâlni în fișe exerciții care fac trimitere la diverse cântece armânești.

Textele folosite sunt atât din  literatura populară, cât și din literatura cultă armânească.

Curs Nivel I


Formular de inscriere

Informatii despre cursant *

Informaţii persoana contact *

Informaţii suplimentare(opţional):

Proiect finanțat printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia

URMARITI-NE

 • 27.07.2015
  Ceacu Mihai

  si pentru adulti faceti cursuri? Daca da, cum se fac inscrieri?

 • 24.07.2015
  Elena

  de pe site! Cursuri/Nivel3/FormularInscriere, sau la tel de contact. Ti ashtiptam cu miraki!

 • 24.03.2017
  Andreea

  Nu exista posibilitatea unui curs on line sau la distanta? Nu sunt din Bucuresti dar va admir intru-totul si mi-as dori sa invat.