CURSURI 2015-2016

22.06.2015
Nivel III - Prezentarea programei

Motivaţia predominantă a persoanelor care doresc să urmeze cursul este dorinţa de a-şi dezvolta competenţele de comunicare în limba armânească, limbă maternă. De aceea, obiectivul principal al cursului este dezvoltarea celor patru competenţe lingvistice: înţelegere şi exprimare, atât oral, cât şi în scris. Totodată, cursul include elemente de istorie a armânilor (date importante, geografie, surse, autori), de patrimoniu cultural armânesc (tradiţii, ocupaţii, literatură populară şi cultă, muzică, dans, literatură religioasă, gastronomie etc.).

Unităţile de învăţare pentru nivelul III urmăresc o introducere în istoria scrisului în limba armânească, explicarea sistemelor ortografice în uz, a sistemului denumirii gradelor de rudenie şi o selecţie (cronologică) a autorilor din secolul 20. Pe lângă beletristică, sunt incluse şi texte jurnalistice, de critică literară.

Organizarea fişelor de curs respectă un model (pattern) uzual în manualele de dezvoltare a competenţelor de comunicare în limba maternă: texte pentru lectură (care pot fi ascultate şi pe audio-book) urmate de exerciţii de vocabular pornind de la textul dat (tip răspuns mutiplu sau completare a informaţiei), de ortografie (explicarea şi aplicarea regulilor de scriere),  de gramatică (morfologie, sintaxă) şi de stilistică şi pragmatică.

Curs Nivel III


Formular de inscriere

Informatii despre cursant *

Informaţii persoana contact *

Informaţii suplimentare(opţional):

Proiect finanțat printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia

URMARITI-NE

 • 27.07.2015
  Ceacu Mihai

  si pentru adulti faceti cursuri? Daca da, cum se fac inscrieri?

 • 24.07.2015
  Elena

  de pe site! Cursuri/Nivel3/FormularInscriere, sau la tel de contact. Ti ashtiptam cu miraki!

 • 24.03.2017
  Andreea

  Nu exista posibilitatea unui curs on line sau la distanta? Nu sunt din Bucuresti dar va admir intru-totul si mi-as dori sa invat.